OMK maler etikett til Moselvin (se også fra Lokalavisen, KulturSpeilet , Aftenposten og Jan Simonsens blogg )

 

Følgende medlemmer deltok og sitter under sitt bilde, fra venstre,
Remina K Ørbo, Bjørn Imislund, Jan Hugo Eriksen,  Kristin Rød Andersen, Kirsten Hauge, Tove Th. Røv, Jan Heim, Erna Ulleberg, John Lekou, og Frances Dodman (ikke på gruppebilde, men hadde vinorell helt til venstre.

Den 16. juni 2009 var det samlet 10 OMK medlemmer i OMK-huset for å male utkast til etikett som skal brukes på Ars Vitis flaske med Rieslingvin fra Moselregionen. Invitasjon og påmelding ble foretatt på sommerfesten.

Det var Cathinca Dege fra Moselland som med støtte fra PR-firma MS&L Worldwide kontaktet OMK å ønsket at det ble en malersamling. Med utvalgte bilder fra Mosel gikk malerne friskt i vei med tolking av bildene, skisserte og malte. De fleste malte med akvarell, men i stedet for vann ble det brukt hvitvin fra Moselland, altså en vinorell. Til etiketten skulle det brukes en vinorell. Vinen ga en litt annen virkning på fargenes evne til å flyter på arket. Vinen ble ikke bare brukt til maling, vi nøt den også sammen med sushi.

De ferdige bildene ble så juryert av samtlige som var til stede, bildene ble nummerert og man noterte de tre beste bildene på en lapp, og det var spennende ved opptellingen. Det kom to bilder på førsteplass, det ene vinorell av Bjørn Imislund og det andre akyl av Erna Ulleberg. Vinorellen vil bli etikett til vinflasken etter godkjentning av kunstmaleren og vinbonden Heinz Ames.


            Vinorell av Bjørn Imislund                                                    Akryl av Erna Ulleberg

Treffteller